Retrospectiva dedicada a Nelson Pereira dos Santos

La Unió Llatina es complau de la seva iniciativa de dedicar una exhibició retrospectiva a Nelson Pereira dos Santos, un dels millors directors de cinema brasilers, i de poder presentar-la al cinema Le Nouveau Latina de París en el marc del Festival de cinema brasiler (del 4 al 17 de maig de 2011), organitzat per Jangada.

L’abast cultural de la filmografia de Nelson Pereira dos Santos és essencial en la producció cinematogràfica llatinoamericana. La seva mirada posseeix la intuïció profunda d’un cert cinema experimental que s’inspira en el model neorealista italià i en el cinema de Roberto Rossellini, el punt de vista estètic i antropològic del qual troba en Nelson un llenguatge tropical. El despullament de la mirada neorealista s’atura en ell en l’extraordinària riquesa humana i en la musicalitat de la societat brasilera, sencera i segmentada, complexa, d’una felicitat inaprehensible. Pereira dos Santos explica les megalòpolis brasileres des de l’interior, però amb uns ulls que s’envolen lluny. Teixeix les seves històries amb la consciència que es tracta de trames que cal inserir en el gan teixit del món.

És aquesta capacitat de transposició el que il·lustra amb força la política cultural de la Unió Llatina, orientada sempre cap al diàleg intercultural per oferir a cadascú un testimoniatge artístic translingüístic i universal.

Notícies sobre el mateix tema

Rétrospective «Nelson Pereira dos Santos»

04/05/2011-17/05/2011, Cinéma Le Nouveau Latina, Paris (France)

Unió Llatina

La Unió Llatina, fundada el 1954, és una organització internacional constituïda per 36 estats membres i dedicada a la promoció de la diversitat cultural i el multilingüisme.

Unió Llatina
204 rue de Vaugirard, 75015 París
+33 (0) 1 45 49 60 60
ulsg@unilat.org