El finançament del cinema a l’Amèrica central i al Carib

  • Seminari-taller de producció executiva
  • Suchitoto, El Salvador

En el marc de les seves actuacions en favor de la creació audiovisual jove, la Unió Llatina organitza entre el 28 d’abril i el 2 de maig de 2011, en col·laboració amb Casa Clementina, una formació sobre producció executiva adreçada a participants d’Amèrica central i del Carib.

El seminari està destinat als joves cineastes de Costa Rica, Cuba, El Salvador, Guatemala, Haití, Hondures, Nicaragua, Panamà i la Républica Dominicana i tindrà lloc a la ciutat de Suchitoto, El Salvador. S’hi donaran els instruments necessaris per a la presentació de projectes de direcció de llargmetratges (ficció, documental i animació) amb la finalitat d’obtenir finançament regional i internacional. També proposarà un taller pràctic de presentació oral de projectes (Pitching).

Un jurat internacional escollirà dos projectes de cada país participant i entre quatre i sis del país d’acollida, El Salvador. Hi poden presentar la seva candidatura els joves cineastes d’entre 21 i 35 anys residents al seu país d’origen o a l’estranger.

La Unió Llatina cobreix el cost del seminari-taller, l’allotjament, la manutenció i el transport local. La Casa Clementina (programa de l’organització sense ànim de lucre Clementina Inc.) dirigida per la cineasta salvadorenya Paula Heredia, coordina i produeix l’activitat.

L’organització aprofitarà l’ocasió per promoure i difondre el cinema d’Amèrica central i del Carib amb una sèrie de projeccions i un homenatge al cineasta salvadoreny Alejandro Cotto, reconegut per la seva tasca de conservació del patrimoni cultural.

Entitats associades

Notícies sobre el mateix tema

Unió Llatina

La Unió Llatina, fundada el 1954, és una organització internacional constituïda per 36 estats membres i dedicada a la promoció de la diversitat cultural i el multilingüisme.

Unió Llatina
204 rue de Vaugirard, 75015 París
+33 (0) 1 45 49 60 60
ulsg@unilat.org