Reptes de la digitalització

Quines conseqüències té la digitalització de les obres literàries i audiovisuals? Com afecta a la noció de patrimoni, de drets d’autor, de servei públic? Els estats, les biblioteques, els editors, els autors, etc. són tractats de la mateixa manera per les indústries de la digitalització?

La Unió llatina pretén, en primer lloc, reunir els experts (d’Europa, d’Amèrica i d’Àfrica) per identificar els problemes comuns i les possibles solucions multilaterals.

Amb aquesta finalitat, seran organitzades tres reunions regionals successives que culminaran en la redacció d’un document de base comú per a una última trobada internacional d’alt nivell polític que prendrà decisions sobre una actuació comuna multilateral.

Aquesta acció la condueixen conjuntament la Direcció Cultura i Comunicació i la Direcció de Terminologia i Indústries de la Llengua de la Unió Llatina.

Unió Llatina

La Unió Llatina, fundada el 1954, és una organització internacional constituïda per 36 estats membres i dedicada a la promoció de la diversitat cultural i el multilingüisme.

Unió Llatina
204 rue de Vaugirard, 75015 París
+33 (0) 1 45 49 60 60
ulsg@unilat.org