Forumul

În vederea organizării Întâlnirii Internaţionale „A se cunoaște, a se recunoaște. Ecouri culturale și lingvistice ale metisajului” care va avea loc în mai 2012 în Panama, Uniunea Latină instalează pe site-ul său un forum care va permite tinerilor să dialogheze, să se confrunte și să mediteze împreună asupra anumitor probleme fundamentale: ce înseamnă a fi latin astăzi? Cum poate generaţia tânără să ofere o nouă viziune a latinităţii? Care sunt elementele care reunesc tânăra generaţie din diferite colţuri ale lumii care are aceleași griji dar si aceleași speranţe?

Reunind alte organizaţii, asociaţii și iniţiative în legătură cu tânăra generaţie care trăiește de o parte și de alta a Atlanticului, în aceste două continente din sudul mapamondului, Uniunea Latină dorește astfel să deschidă o fereastră spre tânăra generaţie „latină” și spre felul său de trăi și de a iubi sudul mapamondului.

Uniunea Latină

Uniunea Latină, organizaţie internaţională fondată în 1954, reuneşte 36 de state membre care militează pentru diversitate culturală şi multilingvism.

Uniunea Latină
204 rue de Vaugirard, 75015 Paris
+33 (0) 1 45 49 60 60
ulsg@unilat.org