Restauració

Una pel·lícula és un suport molt fràgil i, cada any, moltes obres cinematogràfiques desapareixen o es destrueixen. Per aquesta raó, la restauració de films és una part integrant de la nostra activitat de suport a la cinematografia llatina. La Unió Llatina coopera amb altres institucions que fan feines de restauració, especialment amb les cinemateques del món llatí que són membres de la FIAF (Federació Internacional d’Arxius Fílmics).

Ha participat en la restauració de les pel·lícules següents:

  • Siamo donne (Itàlia, 1953), film d’esquetxos de Roberto Rossellini, Luchino Visconti, Alfredo Guarini, Gianni Franciolini i Luigi Zampa, en col·laboració amb la Cineteca Nazionalede Roma.
  • La cena delle beffe (Itàlia, 1941), d’Alessandro Blasetti, en col·laboració amb la Cinémathèque Française.
  • Paris qui dort (França, 1923), de René Clair, en col·laboració amb la Cinémathèque Française.
  • O padre e a moça (el Brasil, 1965), de Joaquim Pedro de Andrade, en col·laboració amb el Ministeri de Cultura brasiler.
  • Marihuana (l’Argentina, 1950), de León Klimovsky, en col·laboració amb Archives du Film (Centre National de la Cinématographie, CNC).

A més, aquesta política de restauració de films pertanyents al patrimoni cinematogràfic llatí s’ha desenvolupat gràcies a l’àmplia difusió que s’ha fet d’aquestes pel·lícules als països membres, la qual cosa ha permès de projectar-les als Arxius Nacionals de Romania de Bucarest, a la Filmoteca Espanyola de Madrid i a l’Institut Italià de Cultura de Lisboa.

Unió Llatina

La Unió Llatina, fundada el 1954, és una organització internacional constituïda per 36 estats membres i dedicada a la promoció de la diversitat cultural i el multilingüisme.

Unió Llatina
204 rue de Vaugirard, 75015 París
+33 (0) 1 45 49 60 60
ulsg@unilat.org