Joventut i llatinitat

Sempre amatent per recolzar la creativitat dels joves, la Unió Llatina troba en les joves generacions els interlocutors privilegiats del present i del futur. L’objectiu és instaurar una política cultural que pugui ajudar les generacions joves i afavorir el seu desenvolupament intel·lectual i la seva autoestima, que resulta fonamental en els casos de situacions socials poc afavorides. La cultura de la llatinitat ha de saber reconceptualitzar-se al ritme de les exigències de les noves generacions, disposades a conèixer tant la seva pròpia història com la història dels països pròxims o allunyats, segons una perspectiva d’intercanvi continu, fecund, transcultural. Què significa ser “llatins” avui? Ningú no pot oferir una nova resposta millor que els joves. Amb aquesta perspectiva, la Unió Llatina organitzarà una sèrie d’actuacions culturals (col·loquis, trobades, seminaris, concerts, etc.). Els joves són d’alguna manera els “ambaixadors” de la llatinitat i els correspon trobar, més enllà de l’herència lingüística evident, un nou llenguatge, nous codis de comunicació, una nova manera de ser llatins al segle XXI.

The player will show in this paragraph

Els voluntaris de la Unió Llatina (Equador)

Una xarxa de joves estudiants promotors de les accions de la Unió Llatina a Equador.

 

Entrega do Prémio da Latinidade «João Neves da Fontoura» a Olga Roriz

29/05/2012, Instituto Camões, Lisboa (Portugal)

A Sessão Solene de Comemoração do Dia da Latinidade, que este ano se celebrou no dia 29 de Maio, no Instituto Camões, foi presidida pelo Secretário de Estado das Comunidades Portuguesas, em representação do Senhor Ministro de Estado e dos Negocios Estrangeiros, Dr Paulo Sacadura Cabral Portas.

Prémio de Artes Plásticas União Latina 2010 (Xª Edição)

08/04/2011-29/05/2011, Fundação D. Luís I, Cascais (Portugal)

Realizou-se este ano a Xª Edição do Prémio de Artes Plásticas União Latina, Prémio bienal que contou com o apoio do Alto Patrocínio do Presidente da República Prof. Aníbal Cavaco Silva, do Ministro de Estado e dos Negócios Estrangeiros, Luís Amado e da Ministra da Cultura, Gabriela Canavilhas e o patrocínio da Fundação D. Luís I, bem como, do Instituto Italiano de Cultura e da FGA, capital.

Viaje cultural a Uruguay de los ganadores de “Terminemos el Cuento”

21/11/2010-28/11/2010, Montevideo, Maldonado, Colonia, Lavalleja (Uruguay)

Organizado por la Unión Latina, con el patrocinio del Ministerio de Educación de España, el auspicio de los Ministerios de Educación y Cultura y Turismo y Deporte del Uruguay y la Administración Nacional de Educación Pública, un viaje reunió en Uruguay, del 21 al 28 de noviembre, a los jóvenes ganadores de la X Edición de “Terminemos el Cuento”.

Entrega de premios de concursos en Ecuador

12/11/2010-, Quito (Ecuador)

Con una ceremonia realizada en el Salón de los Presidentes del Ministerio de Relaciones Exteriores, a la cual asistieron autoridades de la Cancillería, el Ministerio de Cultura, representantes diplomáticos, de medios de comunicación e instituciones culturales, intelectuales, autoridades educativas y los jóvenes galardonados, el viernes 12 de noviembre se entregaron los premios de los concursos “Diálogo Latino”, “Conoce y Evalúa tu Patrimonio Inmaterial”, “Jóvenes Grabadores” y “Terminemos el Cuento”, realizados por la Unión Latina en 2010.

Călătoria laureaţilor la Roma - Concurs internaţional literar "Să terminăm povestirea"

06/11/2010-13/11/2010, Roma (Italia)

La Direction Culture et Communication de l’Union Latine a organisé la troisième édition du Concours international littéraire « Să terminăm povestirea » à Chişinău et Bucarest. Le concours a été réalisé en collaboration avec le Ministère de l'Education et de la Jeunesse de la République de Moldavie et le Ministère de l'Education, Recherche et Jeunesse de la Roumanie.

Unió Llatina

La Unió Llatina, fundada el 1954, és una organització internacional constituïda per 36 estats membres i dedicada a la promoció de la diversitat cultural i el multilingüisme.

Unió Llatina
204 rue de Vaugirard, 75015 París
+33 (0) 1 45 49 60 60
ulsg@unilat.org