Diversitat cultural

La diversitat cultural és un repte imprescindible per trobar una perspectiva capaç de fer participar tots els països membres i constitueix un element decisiu de l’actuació de la Unió Llatina. Afavorir el diàleg entre realitats diverses des del respecte mutu de tradicions culturals diverses constitueix el pròleg fonamental per poder elaborar un concepte de cultura adaptat a la mundialització. La protecció dels patrimonis (artístics, històrics, intel·lectuals), l’estimulació de l’intercanvi entre contextos culturals allunyats, l’afavoriment de creuaments socioantropològics... són els principis pertinents de l’actuació d’un organisme internacional del segle XXI.

“Afrodescendencia: una raíz, voces diversas”

28/01/2012, Teatro Adolfo Mejia, Cartagena de Indias  (Colombia)

“Afrodescendencia: una raíz, voces diversas” encuentro organizado por la Unión Latina en el marco del HayFestival de Cartagena de Indias.

L’Union Latine soutient l’exposition «FOTO/GRÁFICA, Une nouvelle histoire des livres de photographie latino-américains»

20/01/2012-08/04/2012, Le Bal, Paris (France)

Conformément à sa politique culturelle, l’Union Latine est heureuse d’apporter son soutien à une initiative qui allie plusieurs de ses priorités : la création photographique, la préservation du patrimoine, le secteur de l’édition et la diffusion des cinématographies latino-américaines.

“La presencia del otro”, Mesa redonda con Felipe González, Juan Goytisolo y Guido Barbujani

24/11/2011, Conversatorio de la SEGIB, Madrid (España)

El pasado 24 de noviembre tuvo lugar en la sede de la Segib en Madrid una interesante mesa redonda propuesta y organizada por la Unión Latina y la Secretaría General Iberoamericana (SEGIB) sobre “la presencia del otro” con la intervención de tres grandes pensadores de la modernidad.

Colloque international « Roumanie et Moldavie : les sources de la latinité »

22/10/2011, Universitatea „1 Decembrie 1918”, Alba Iulia (România)

L’Union Latine, le Conseil départemental d’Alba, l’Université « 1 Decembrie 1918 » et l’Union des Écrivains de Roumanie – USR Filiale Alba-Hunedoara, ont organisé un colloque international sur le thème « Roumanie et Moldavie : les sources de la latinité », les 21 et 22 octobre 2011, à Alba Iulia. 

Ouverture du Colloque International «Roumanie et Moldavie, les sources de la latinité»

21/10/2011, Université 1 decembrie 1918, Alba Iulia (România)

L’Union Latine, soucieuse des enjeux de la latinité au XXIème siècle et agissant pour une meilleure connaissance mutuelle des peuples et sociétés latines, organise un Colloque international intitulé « Roumanie et Moldavie, les sources de la latinité ».

Unió Llatina

La Unió Llatina, fundada el 1954, és una organització internacional constituïda per 36 estats membres i dedicada a la promoció de la diversitat cultural i el multilingüisme.

Unió Llatina
204 rue de Vaugirard, 75015 París
+33 (0) 1 45 49 60 60
ulsg@unilat.org