Mirabilia

Descobrir les ciutats més belles del món llatí –en què es confonen la història, l’art i les empremtes de la vida quotidiana dels seus habitants– constitueix un plaer inesgotable.

Començant per les ciutats del continent americà, la Unió Llatina ens proposa una sèrie de visites virtuals, amb una documentació adequada que ens aporta la informació essencial sobre el lloc; conduïts per la mirada càlida i personal d’un grup de fotògrafs que, sense descurar tresors ineludibles, han volgut atrapar amb la seva càmera un ambient o un detall especial. El visitant pot passejar de gust, triar un itinerari i aturar-se als racons que li desvetllin la curiositat.

És sobrer dir que cada una d’aquestes ciutats té un esperit únic i irrepetible que ens convida a recórrer-les i a considerar-ne els atractius principals, com ara l’arquitectura art déco a Montevideo i l’eclosió harmònica i serena del barroc religiós a Ouro Preto.

No obstant això, tenen en comú un principi: oferir una harmonia i una bellesa que ultrapassen l’urbanisme utilitari. El paisatge urbà hi adquireix una dimensió teatral i, de vegades, una aparença enganyadora.

A les places, a les façanes, fins i tot a les pedres que suporten les inclemències del temps, el somni persisteix.

Unió Llatina

La Unió Llatina, fundada el 1954, és una organització internacional constituïda per 36 estats membres i dedicada a la promoció de la diversitat cultural i el multilingüisme.

Unió Llatina
204 rue de Vaugirard, 75015 París
+33 (0) 1 45 49 60 60
ulsg@unilat.org